Layout by Julia E.

Wednesday, September 11, 2013

New York Day 1

Tätähän oli odotettu, nimittäin parin päivän mittainen Soft Landing Camp New Yorkissa muiden vaihtareiden kanssa. Perjantai aamuna lento lähti kohti Tukholmaa. Olin nimittäin ainut suomalainen vaihtari joka lähti sinä päivänä ja sen takia lensin Tukholman kautta.  Joten mun matkaseurani koostuikin sitten ruotsalaisista vaihtarteista. Lontoon kautta kaikki me Pohjoismaalaiset vaihtarit lennettiin New Yorkiin. Pieniä ongelmia lukuunottamatta... Mun matkalaukkua ei nimittäin näkynyt hihnalla, kerkesin jo ajatella että tää ei oo todellista. No kyllä se oli, matkalaukku oli ilmeisesti jäänyt Lontooseen ja saisin sen vasta seuraavana päivänä. Kyllä pieni koti-ikävä ehti mielessä jo pyöriä. Eka päivä nykissä mentiin siis suunnilleen samoilla vaatteilla millä matkustettiinkin. Päästiin kuitenkin matkalaukku ongelmista huolimatta lähtemään hotellille erittäin väsyneissä tunnelmissa, koska matka oli uuvuttavan pitkä ja raskas.
Aloitimme ekan New York päivän Central Parkista, se oli ihanan viihtyisä ja rauhallinen paikka suuren kaupungin keskellä. En ihmettele, että monet ihmiset viihtyvät tuolla. Se vie ajatukset ainakin muualle, kun ihastelee kauniin värisiä puita ja rauhallisuutta. Jos joskus ootte matkustamassa New Yorkiin päin  käykää ihmeessä Central Parkissa vaikka  pienellä kävelyllä shoppailujen ohessa, suosittelen!
_MG_0555
_MG_0572
Kierrettiin aaumpäivä oppaan kanssa, käytiin kiertelemässä mm. Saint Patrick's Cathedralissa ja Rockefeller Centerillä. Oli ihanaa nähdä Nykiä näin kesä aikaan, pakko myöntää et on kyllä mun yks suosikki kaupungeista (heh, niin on varmaan monen muunkin) ja voisin palata ton kaupungin sykkeeseen hetkenä minä hyvänä.
_MG_0629
Saatuamme kiertoajelut päätökseen oli vapaata aikaa seuraavat 5 tuntia. Päätettiin muutaman muun suomalaisen  kanssa lähteä katsastamaan Top of the rock -pilvenpiirtäjä. Suomalaisia oli saapunut nimittäin New Yorkiin päivää muo ennen ja liittysin sitten heidän joukkoon. Maisemat oli upeat, vaikkakin keli vähän sumuinen. Tuolla oli kyllä ihan kesä meneillään, kuuma ja kostea. Kun upeat  maisemat riitti ylhäältä katsottuna meille, suuntasimme Times Squarille shoppailemaan. Kauppoja riitti, mut mun jalat ei kyllä enää meinannut kantaa viimisä metrejä. Sen verran oli väsyttävä päivä matkustuksen ja aikaeron takia.
_MG_0724
_MG_0677
Times Squarilla nautittiin Starbucksista, ja New Yorkin ihanasta tunnelmasta. Keltasia takseja riitti ja ihmisiä oli ehkä jopa vähän liikaa. Hieno päivä kuitenkin oli takana! Suunnattiin viimein hotellille, pienen infotilausuuden jälkeen nukkumaan ja seuraavaa Nyki päivää odottamaan!

4 comments:

 1. Oivoii, mun piti päästä viime syksynä nyciin, mut siel oli ne tulvat ja päädyin hongkongiin :( olihan sekin nähtävyys mutta nyt kaduttaa ku en nyciin päässyt.. :(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi harmi, se on kyllä näkemisen arvoinen kaupunki! Ehkä sä vielä jonain päivänä pääset ;)

   Delete
 2. liityin lukijaks! :)

  http://saltsugarandstyle.blogspot.fi/

  ReplyDelete