Layout by Julia E.

Sunday, November 17, 2013

Viime viikonloppuna

Ei tosiaankaan ollut mitään ihmeellisiä suunnitelmia. Kotona tehtiin kotitekoisia nachoja, pestiin autoa, ja ihan vaan nautittiin ilman mitään kiirettä mistään. Yleensä mun sunnuntai päivät menee kirkossa, läksyjä tehdessä ja skypetellessä kotiinpäin. Viime sunnuntaina kuitenkin jätin läksyt iltaan, pestiin nimittäin autoa, käytiin kaupassa ja illalla vielä haettiin ei niin terveellistä ruokaa (ei mikään yllätys täälläpäin, hah). Autoa pestessä ohi ajoi myös jäätelöauto, joka poikkesi vähän Suomen versiosta. Ostettiin kuitenkin pikku jätskit ja pidettiin pieni tauko samalla, lämmin päivä jäätelön kanssa, mikäs sen parempi. Vaikka onkin jo marraskuu niin tuli aivan kesäfiilis. Oli kiva viettää vähän erilainen sunnuntai kuin yleensä, vaikka ei nytkään mitään ihmeellistä tapahtunut. Tämä viikonloppu oli siis enemmänkin kotona olemista ilman kummempia suunnitelmia. Jalkapalloakin taidettiin lauantaina seurata telkkarista, se kun kyllä ei oo mikään yllätys, nimittäin aina kun pelipäivä koittaa, niin sen kyllä tässä perheessä huomaa.

Täällä päin ei ole oikein mitään ihmeellistä tapahtunut, joulua odotellessa, niinkuin varmaan siellä Suomen päässäkin. Pimeetä tulee jo viiden paikkeilla ja ilmat on viilentynyt huomattavasti. Päivästä riippuen voi pärjätä kyllä t-paidallakin ulkona. Usein ne lämpösimmät ajat on päivällä, ja mä oon visusti koulussa sisätiloissa. Joskus tulee niitä hetkiä, kun miettii mikä oli se tarkoitus kun tänne lähti, että 'miksi ihmeessä mä oon täällä, kotona tää olis paljon helpompaa'. No, onhan mulla täälläkin kaikki tosi hyvin. Pitää vain osata rakentaa kaikki aivan alusta, suhde host-perheen, ettiä uudet kaverit ja päästä mukaan heidän porukoihin ja koulunkäynti eri kielellä ei oo aina niin yksinkertaista. Niinä huonoinakin hetkinä kuitenkin kun ajattelee samaa kysymystä, mutta vähän eri näkökulmasta, että mikä olikaan se syy miksi mä tänne tahdoin. Saa mahdottomasti uusia kokemuksia, tutustuu uusiin ihmisiin, oppii uuden kielen, ja näkee maailmaa vähän eri näkökulmasta. Lista vois vielä jatkua pidemällekin, mutta tätähän mä tahdoin, ja tahdon kyllä edelleenkin. Älkää siis ajatelko, että täällä oleminen olis jotenkin kamalaa jne, ei todellakaan, oon jo nyt saanut mahdottomasti uusia kokemuksia ja oon nauttinut ajastani täällä, ja se aika on kyllä mennyt ihan hujauksessa, hetki sitten mä vasta lähdin, ja kohta seuraavaksi tulee jo 3 kuukautta täyteen. Paluulento tiedotkin tuli jo sähköpostiin, ja tuli ajatus että täältähän pitää vielä oikeasti lähteäkkin, se ei kuitenkaan ole tän ajan murhe, ainakaan vielä, nimittäin jos se aika menee yhtä nopeasti kuin nytkin niin lähtökin koittaa jo tuossa tuokiossa, (En tahdo lähteä kun tiedän, että Suomessa mua odottaa kaikki samat asiat kuin lähtiessäkin..) Tässä nyt pieniä ajatuksen purkauksia täältä päin, joten välillä on myös niitä vähän heikompia päiviä, ne kuitenkin kuuluu asiaan. Normaalia elämää täälläkin eletään,  ja jokainen päivä on oma kokemus. Nautin siitä.
_MG_1017 _MG_1022 _MG_1024 _MG_1038 _MG_1059 _MG_1064 _MG_1080
Jouluohjelmat pyörii jo telkkareissa, ainakin täällä päin, toivottavasti sielläkin, se luo jo vähän joulutunnelmaa ja saa tämän tylsimmän ajan vuodesta tuntumaan välillä ihan mukavalta. Teillä toivottavasti on jouluna sentään lunta, mä taidan viettää ensimmäisen kunnon lumettoman joulun, täälläpäin kun sitä ei kovin usein näe. Thanksgiving loma starttaa jo ensiviikolla, joten vihdoinkin vähän pidempi loma koulusta. Palaillaan!

2 comments:

  1. voisitko jakaa tänne joskus ohjeen niistä suklaa cookiesta? :) kiinnostais tosi paljon!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tottakai! :-) se on itseasiassa ollut jo kauemman aikaa alotettuna, mutta koskaan en oo saanut sitä postausta loppuun, joten eiköhän vihdoin nyt ois sen aika!

      Delete