Layout by Julia E.

Saturday, November 30, 2013

Thanksgiving

Nyt on mun ensimmäinen thanksgiving vietetty. Jos sitä voisi yhdellä sanalla kuvailla, niin syömistä, erittäin paljon syömistä. Taisin olla pari kiloa lihavampi kun nousin ruokapöydästä, kaiken sen ruoan ja jälkiruoan jälkeen. Thanksgiviniä yleensä vietetään koko suvun kesken, mutta me oltiin ihan vain omalla perheellä, nimittäin suurin osa sukulaisista asuu kauempana. Meidän thanksgiving loma oikeastaan alko jo viime viikon torstaina joten oon saanut nauttia vähän päälle viikon mittaisesta lomasta. Loman tarpeessa kyllä oltiinkin, tuli aivan oikeaan kohtaan. Pari viikkoa vielä aherretaan koulussa ja sitten onkin aika joululomalle, miten tää aika täällä näin nopeasti onkin vierähtänyt. 
_MG_1431
_MG_1386
_MG_1404
_MG_1539_MG_1491
Muutamat päivät ennen varsinaista thanksgiving päivää leivottiin ja kokkailtiin ahkerasti. Thanksgivingiin kuuluu yleensä kalkkuna, joten sitä kyllä riitti. Meijän kalkkunasta ei tullut ihan niin tumma kuin pitäisi, mutta hyvää se oli. Oon tainnut ennenkin jo mainita, että oon pahasti allerginen maapähkinälle ja yleensä jätän kaikki pähkinät väliin, siitä on vaan tullut tapa ton maapähkinän takia. Kokeilin kuitenkin pekaanipähkinää ja vielä ollaan hengissä. Se kuuluu täällä moneen reseptiin joten sitten sitä olikin melkeen jokaisessa jälkiruoassa kun kerran pystyin sitä syömään. Noh, ei valittamista se oli ihan hyvää. En valitettavasti saanu kokonaiskuvaa meidän ruokapöydästä ruokineen, koska kävi pieni moka ja kaikki ruoat ei ollutkaan yhtä aikaa valmiina.
_MG_1455_MG_1469
_MG_1530
Loppuiltaa vietettiin ihanasti takan ääressä eri leffoja katsellen. Tuli kyllä suomen joulu mieleen tästä päivästä, vietetään aikaa perheen kanssa ja jollen jo tehnyt aiksemmin selväki niin sanon vielä kerran, syödään ainakin yhtä paljon kuin jouluna. Täällä viimiset pari viikkoa on ollut tosi kylmiä, melkein lähemmäs 0°, ja oonkin ihmetellyt miten se on edes mahdollista. Mä mielestäni tulin Louisianaan, joka on Amerikan eteläosassa, pitäisi olla lämmin. Mutta taitaa se talvi tännekkin nyt tulla. Lämpimiä päiviä jo odotellessa.

Black Friday:tä vietetään thanksgivingin jälkeisenä perjantaina. Tämä tarkottaa siis ihan hurjia alennusmyyntejä. Monet ihmiset tappelee jopa televisioista ja yleensä muustakin elektroniikasta. Monet kaupat avaa ovensa jo torstai iltana tai perjantain aamuyöstä ja monet ihmiset on jonottamassa jo kauppojen ovien takana. Ymmärrän tosin, nimittäin alennusmyynnit on oikeasti kunnon alennusmyyntejä, ei mitään Suomen -20% yhdestä tietystä vaatteesta. Me hillittiin kuitenkin itsemme ja lähdettiin matkaan vasta perjantai aamuna ja jotain onneksi tarttui mukaankin. Hyvää alkavaa kouluviikkoa teille, mäkin yritän ihanan rentouttavan loman jälkeen jaksaa taas muutaman viikon koulua!

No comments:

Post a Comment