Layout by Julia E.

Wednesday, May 14, 2014

Hawaii part 2

Ja Hawaii aiheella vielä jatkuu. Aamupalan jälkeen lähdettiin kävelemään kohti Diamon Headia. Muutamat valitukset tais ainakin omasta suusta tulla, että koska mahdetaan olla perillä ja aivan liian kuuma vaeltamaan korkealle ylös miljoonan porrastuksen kera, tälläinen kärsimätön kun olen. Meillä oli mahdollisuus myös juosta ylös ja ns. kilpailla ketä on nopein, mutta ihan mielellään jätettiin se vaihtoehto niille parempi kuntoisille ja käveltiin rauhassa hyvän musiikin mukana. Maisemat oli kyllä sitäkin upeammat kun viimein ylös asti päästiin. Kaikki se turkoosi meri, ihana tuulenvire, lämpö, ja maisemat, voi että kun siihen hetkeen voisi palata vielä uudestaan.Muutamaan otteeseen tietysti Frozen Yogurttia, yummy!
Torstai käynnistyi Pearl Harborilla. Aivan uskomaton paikka vierailla, varsinkin täällä U.S history kurssin jälkeen todellakin ymmärsi mistä on kyse ja mitä on tapahtunut. Meidät jaettiin ryhmiin ja kierrettiin ensin U.S.S Missouri. Oli huikeeta kuulla tarkalleen siitä miten toinen maailmansota sai alkunsa USA:n osalta ja myös sopimukset sodan loppumisesta. Matka jatkui USS Arizona memorialle, varmasti se kuuluisin osa Pearl Harboria. Sieltä huomasi miten uponnut laiva voi vieläkin päästää öljyä mereen ja siitähän on jo about 70 vuotta, uskomatonta. Huippu kokemus ja pieni pala kuuluisaa historiaa samassa. Jos joku on joskus suuntaamassa Hawaiille, suosittelen ehdottomasti käymään Pearl Harborilla.
Monena iltana oli vapaa-aikaa ja kierreltiin kauppoja ja kujia edestakaisin. Yhtenä iltana kokoonnuttiin rannalle melkeimpä koko porukan voimin, musiikki soi, pelailtiin erilaisia pelejä ja uitiin pimeässä. 
Viimisenä päivänä noustiin sängystä vähän alakuloisena, jotenkin sen tajusi että mitenköhän se aika on näin nopeasti täällä mennyt ja viiminen päivä edessä, mutta otettiin ilo irti siitäkin, varsinkin kun kyseessä oli snorkalusta. Mahtavaa nähdä erilaisia mereneläviä ja seurailla niitä koralliriuottejan päällä, vaikka välillä oltiinkin paniikissa ja toisaalta välillä taas naurettiin niin paljon että suu oli täynnä suolavettä ja hengittämisen kanssa oli ongelmia. Kaikesta kuitenkin selvittiin, mutta ilman merikilpikonnan näkemistä… Noh, aina on syy palata takaisin ;) Ranta oli aivan upea myös, syötiin omia eväitä ja nautittiin viimisen päivän auringosta vielä se mikä kerettiin. Taisin vähän liikaakin, iho nimittäin punoitti ihan kiitettävästi samaisena iltana.
Viimisenä iltana bussi lähti kohti Luauta. Hawailaista ruokaa, hula tansseja, hawain musiikkia, erilaisia tuliesityksiä, auringonlaskua ja mahtavaa seuraa. Erinomainen lopetus mahtavalle lomalle.
En todellakaan tiennyt vielä ensimmäisenä päivänä mitä koko lomasta tulee, olin kuullut paljon hyvää mutta se piti päästä itse kokemaan ja niinkuin varmasti voitte mun kirjoituksista päätellä, ei oo muutakuin hyvää sanomista koko viikosta. Uusia naamoja vaikka millä mitalla ja lähempiä ystävyyssuhteita tehtiin myös. Lauantaina lähdön koittaessa sitä vasta tajuikin ettei tämä paratiisi elämä jatku kokoaikaa ja nyt on meidän vuoro sanoa hyvästit. Nyt mulla on uskomattomat  ja unohtumattomat muistot. Aina kuvia katselemalla voi  päästä vähän siihen mielettömään viikkoon takaisin, mutta nyt on aika taas mennä uusia kokemuksia kohti. Kiitos! Hawailaisittain Mahalo!

No comments:

Post a Comment